a part

Private house in Saulkrasti

Typology: Residential, Architecture
Location: Saulkrasti, Latvia
Year: 2020
Status: Construction
Size: 200 m2
Client: Private
Design team: a part arhitekti
Collaborators: a2a engineers

The single-family private residence is designed in a seaside forest, near the city of Saulkrasti, where it blends harmoniously into the unique environment. One of the main qualities of the project is the interaction and mutual synthesis of the building and the surrounding nature, which forms the transition from a controlled to an uncontrolled environment.

The building has one ground floor, which is divided into different functional groups and is hidden under a single flat roof, creating open and closed spaces. The layout of the mansion is designed so that its areas are not overlapping with each other, thus ensuring its users a comfortable and peaceful experience.

The location of the plot and the configuration of the building would form a semi-enclosed indoor log house, against which it will be opened in the living area, creating a link between indoor and outdoor.

Built with Berta.me

©